
Ik word het vaak zat om te denken aan zetmeelrijke bijgerechten die bij vlees en groenten passen als avondeten. Ik bedoel, we worden allemaal moe van rijst, rijst en nog eens rijst (vooral als we het over bruine rijst hebben)! En zelfs als aardappelliefhebber kan dat na een tijdje ook wel eens oud worden. Dus ik was opgewonden toen ik me onlangs herinnerde hoe goed en gemakkelijk zelfgemaakte maïsbrood kan zijn … het is niet alleen een geweldige manier om dingen af te wisselen, maar het is ook een superlekkere rest (vooral als je het in een beetje boter frituurt)! Deze Karnemelk Scallion Cornbread Casserole is gemakkelijk en lekker.
Ik ben dol op de toegevoegde lente-uitjes in dit nieuwe recept en ook hoe goed de textuur is dankzij de karnemelk. Met minder dan 10 minuten mengtijd kan dit in de oven bakken terwijl je de rest van het diner klaarmaakt voor een smakelijke, vullende maaltijd.
Wat te serveren met maïsbrood
Natuurlijk raden we groenten aan bij elke maaltijd, maar daarnaast zijn hier enkele aanbevolen hoofdgerechten om naast je maïsbrood te serveren.
Waar eet jij het liefst maisbrood mee?
Andere zetmeelrijke brood-/koekrecepten waar u van kunt genieten
Karnemelk Sjalot Maïsbrood Braadpan
Als je genoeg hebt van rijst en aardappelen als bijgerecht voor het avondeten, probeer dit zetmeelrijke recept dan eens. Deze Buttermik Scallion Cornbread Braadpan is de perfecte aanvulling op zoveel dinergerechten.

Ingrediënten
- 3/4 kop fijngemalen maïsmeel
- 3/4 kop volkorenbloem , (of volkoren meel)
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepels zout
- 2 groene uien, bijgesneden en in plakjes (witte en groene delen)
- 2 eieren
- 1 kop karnemelk
- 4 eetlepels boter, gesmolten
- 3 eetlepels Lieve schat, opgewarmd samen met de boter
instructies:
Verwarm de oven voor op 375 graden F. Vet een 8 “vierkante ovenschaal in en zet opzij.
Klop het maïsmeel, de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom. Roer de groene uien erdoor.
Klop de eieren in een aparte middelgrote kom tot ze schuimig zijn. Klop de karnemelk erdoor en vervolgens de gesmolten boter en honing en zorg ervoor dat de eieren niet gaan stremmen (met boter die te heet is).
Spatel het karnemelkmengsel met een rubberen spatel door het bloemmengsel en schraap het beslag in de ovenschaal. Bak tot ze goudbruin zijn aan de randen, ongeveer 23 tot 26 minuten. Laat iets afkoelen voordat je het in vierkanten snijdt.
Receptnotities
We raden biologische ingrediënten aan waar mogelijk.
Voedingsfeiten
Voedingsfeiten
Karnemelk Scallion Maisbrood Braadpan
Hoeveelheid per portie
calorieën 205 Calorieën van Vet 81
% Dagelijkse waarde*
Dik 9g14%
Verzadigd vet 5g31%
Transvet 1g
cholesterol 59mg20%
Natrium 350 mg15%
Kalium 159 mg5%
Koolhydraten 27 g9%
Vezel 3g13%
Suiker 8g9%
Eiwit 5g10%
Vitamine A. 315IU6%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 109mg11%
Ijzer 1mg6%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een caloriedieet 2000.
Berichten kunnen gelieerde links bevatten. Als u een product koopt via een aangesloten link, zijn uw kosten hetzelfde, maar 100 Days of Real Food ontvangt automatisch een kleine commissie. Uw steun wordt zeer op prijs gesteld en helpt ons onze boodschap te verspreiden!
CreditSource link