Supereenvoudige karnemelk-sjalot-maïsbroodbraadpan

Ik word het vaak zat om te denken aan zetmeelrijke bijgerechten die bij vlees en groenten passen als avondeten. Ik bedoel, we worden allemaal moe van rijst, rijst en nog eens rijst (vooral als we het over bruine rijst hebben)! En zelfs als aardappelliefhebber kan dat na een tijdje ook wel eens oud worden. Dus ik was opgewonden toen ik me onlangs herinnerde hoe goed en gemakkelijk zelfgemaakte maïsbrood kan zijn … het is niet alleen een geweldige manier om dingen af ​​te wisselen, maar het is ook een superlekkere rest (vooral als je het in een beetje boter frituurt)! Deze Karnemelk Scallion Cornbread Casserole is gemakkelijk en lekker.

Ik ben dol op de toegevoegde lente-uitjes in dit nieuwe recept en ook hoe goed de textuur is dankzij de karnemelk. Met minder dan 10 minuten mengtijd kan dit in de oven bakken terwijl je de rest van het diner klaarmaakt voor een smakelijke, vullende maaltijd.

Wat te serveren met maïsbrood

Natuurlijk raden we groenten aan bij elke maaltijd, maar daarnaast zijn hier enkele aanbevolen hoofdgerechten om naast je maïsbrood te serveren.

Waar eet jij het liefst maisbrood mee?

Andere zetmeelrijke brood-/koekrecepten waar u van kunt genieten

Karnemelk Sjalot Maïsbrood Braadpan

Als je genoeg hebt van rijst en aardappelen als bijgerecht voor het avondeten, probeer dit zetmeelrijke recept dan eens. Deze Buttermik Scallion Cornbread Braadpan is de perfecte aanvulling op zoveel dinergerechten.

Afdrukken

Karnemelk Scallion Cornbread Braadpan op 100 Days of Real Food


Ingrediënten

  • 3/4 kop fijngemalen maïsmeel
  • 3/4 kop volkorenbloem , (of volkoren meel)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepels zout
  • 2 groene uien, bijgesneden en in plakjes (witte en groene delen)
  • 2 eieren
  • 1 kop karnemelk
  • 4 eetlepels boter, gesmolten
  • 3 eetlepels Lieve schat, opgewarmd samen met de boter

instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 375 graden F. Vet een 8 “vierkante ovenschaal in en zet opzij.

  2. Klop het maïsmeel, de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom. Roer de groene uien erdoor.

  3. Klop de eieren in een aparte middelgrote kom tot ze schuimig zijn. Klop de karnemelk erdoor en vervolgens de gesmolten boter en honing en zorg ervoor dat de eieren niet gaan stremmen (met boter die te heet is).

  4. Spatel het karnemelkmengsel met een rubberen spatel door het bloemmengsel en schraap het beslag in de ovenschaal. Bak tot ze goudbruin zijn aan de randen, ongeveer 23 tot 26 minuten. Laat iets afkoelen voordat je het in vierkanten snijdt.


Receptnotities

We raden biologische ingrediënten aan waar mogelijk.

Voedingsfeiten

Voedingsfeiten

Karnemelk Scallion Maisbrood Braadpan

Hoeveelheid per portie

calorieën 205 Calorieën van Vet 81

% Dagelijkse waarde*

Dik 9g14%

Verzadigd vet 5g31%

Transvet 1g

cholesterol 59mg20%

Natrium 350 mg15%

Kalium 159 mg5%

Koolhydraten 27 g9%

Vezel 3g13%

Suiker 8g9%

Eiwit 5g10%

Vitamine A. 315IU6%

Vitamine C 1mg1%

Calcium 109mg11%

Ijzer 1mg6%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een caloriedieet 2000.