Beste Zure Room Pound Cake Recept

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Sour Cream Pound Cake is rijk, zacht en boterachtig, perfect voor elke gelegenheid. Deze cake is zo heerlijk, er is niet veel nodig, alleen een vork om mee te eten.

Taart is geweldig, het is veelzijdig in zowel smaak, smaak als textuur, het is elke keer het perfecte dessert. Probeer deze andere favorieten, Tiramisu, Red Velvet en Cake!

Zure room pond cake gesneden zittend op een voetstuk.

Recept voor zure room-pondcake

Dit is de beste zure roomcake die ik ooit heb geproefd! Het is vochtig, zacht en heeft de meest perfecte smaak met een mix van boter, vanille en pittige zure room. Pound cake heeft zo’n rijke smaak dat je niet veel fancy toppings of sauzen nodig hebt om het beter te laten smaken. Deze zure room-pondcake is op zichzelf al heerlijk. Dit maakt deze pondcake een van de beste opties om mee te nemen naar een feest of een potluck. Je kunt deze cake in al zijn eenvoudige glorie brengen en hij zal worden verslonden, hij is gewoon zo lekker!

Je vraagt ​​​​je misschien af ​​​​waarom de naam pondcake. Toen deze cake voor het eerst ontstond, had hij een pond boter, suiker, eieren en bloem. Het was een dichte, rijke cake met een mooie smaak. In de loop van de tijd zijn de cakerecepten aangepast, waarbij de smaak en textuur behouden zijn gebleven, maar het een beetje een lift hebben gegeven. Er zijn veel variaties, waaronder enkele andere favorieten, onder andere Blueberry Lemon, Cream Cheese Pound en Glazed lemon pound cakes. Deze zure room-pondcake moet nog steeds een van mijn ultieme favorieten zijn. Het is gegarandeerd een publiekstrekker!

Ingrediënten voor zure roomcake

Pantry-nietjes combineren voor een goddelijke cake.

  • Bloem voor alle doeleinden: Dit is de beste bloem voor deze dichte cake.
  • Zuiveringszout: Rijsmiddel om het te laten rijzen.
  • Zout: Brengt het zoete in evenwicht.
  • Ongezouten boter: Kamertemperatuur of verzacht
  • kristalsuiker: Goede zoete witte suiker maakt dit een taart!
  • Eieren: Je hebt 6 eieren nodig op kamertemperatuur.
  • Zure room: Voeg de kenmerkende geur en vocht toe.
  • Vanille: Smaakversterker.

Hoe maak je een cake met zure room?

In een mum van tijd heb je dit in de oven klaar om te bakken.

  1. Voorbereiding: Verwarm je oven voor op 325. Bereid een bundt-pan voor door de binnenkant met bakvet te bedekken en een lichte bestuiving van bloem (of kristalsuiker) erover. Vermijd het gebruik van boter, omdat de melkbestanddelen in de boter ervoor zorgen dat je cake blijft plakken in plaats van loslaten.
  2. Droge ingrediënten: Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en zet apart.
  3. Natte ingrediënten: Klop in een staande mixer de boter en suiker licht en luchtig. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging.
  4. Combineren: Voeg op lage snelheid het bloemmengsel en de zure room toe, afwisselend tussen de twee. Voeg de vanille toe en mix tot ze net gemengd zijn. Giet het beslag in de voorbereide tulband en bak ongeveer 80 minuten, of tot een tandenstoker er helemaal schoon uitkomt.
  5. Stoer: Laat de cake een paar minuten afkoelen voordat je de cake op een afkoelrek zet. Wacht 5-8 minuten voordat je de vorm van de cake probeert te tillen. Laat volledig afkoelen.
  6. Top: Bestuif met poedersuiker of het glazuur naar keuze en geniet.
De benodigde ingrediënten, het gieten van het beslag en een gebakken zure room-pondcake.

Tips voor de beste taart met zure room P

Ik vind het geweldig dat je deze cake niet hoeft te toppen om hem geweldig te maken. Het scheelt me ​​tijd en zorgen!

  • Ingrediënten op kamertemperatuur: Als je mijn blog hebt gevolgd, weet je dat als je vaker bakt, ingrediënten op kamertemperatuur moeten zijn. Dat betekent dat je eieren, boter en zelfs zure room ver genoeg van tevoren uit de koelkast moet halen zodat ze kunnen opwarmen. Het is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat het cakemengsel glad is en volledig is opgenomen.
  • Bereid je pan voor: Het ergste is om een ​​cake te bakken en niet schoon uit de pan te laten komen. Om dit te voorkomen en je cake er elke keer uit te laten glijden. Gebruik een papieren handdoek bedekt met bakvet en smeer de binnenkant van de pan grondig in, zorg ervoor dat je in alle groeven komt. Plaats dan een ¼ kopje bloem erin en rol de pan rond zodat de bloem de binnenkant volledig bedekt. Schud het teveel eruit. Gebruik geen boter. Het kan er zelfs voor zorgen dat je cake blijft plakken.
  • Room: Zorg ervoor dat je de tijd neemt om de boter en het eiermengsel goed te mengen, en de room heel goed, niet onder mengen.
  • Nauwelijks combineren: Wanneer u het bloemmengsel toevoegt, mengt u tot het net gemengd is. Je wilt op dit moment niet overmixen.
  • Niet te lang bakken: Je wilt je zure room cake niet uitdrogen, dus kook tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  • Stoer: Laat het 10-15 minuten afkoelen voordat je het uit de pan haalt voor de beste kans op verwijdering.

Plakken van zure room pondcake.

Variaties bij het maken van zure roomcake

Super lekker en pittig, je kunt hier naar eigen smaak mee variëren.

  • Blik: We houden van het uiterlijk van een tulband, maar je kunt dit ook maken in broodvormen, ronde vormen of zelfs een 9×13 bakvorm. Als je kookt in een ronde of 9×13 pan, begin dan met 45 minuten koken en controleer het dan en voeg zo nodig tijd toe.
  • Smaken: Experimenteer met smaak door de vanille te vervangen door verschillende smaken, zoals amandel-, sinaasappel- of boterrum.
  • Beleg: Een beetje poedersuiker is alles wat je nodig hebt, maar je kunt een verscheidenheid aan toppings naar wens toevoegen. Favorieten zijn onder meer bessen, gesneden fruit en slagroomtopping, citrusglazuren, noten en jam, allemaal zorgen voor uitstekende toppings.

Zelfgemaakte cake bewaren

  • Opslag: Dit wordt 3-4 dagen goed verpakt bij kamertemperatuur bewaard. Je kunt het een paar dagen langer in de koelkast bewaren, maar breng het voor het serveren op kamertemperatuur.
  • Bevriezen: Sour cream pound cake is een heerlijke cake om in te vriezen. Het blijft tot 3 maanden goed verpakt in plastic en folie en vervolgens in een diepvriesbestendige zak.

Een stuk zure room pound cake met slagroom en aardbeien.


  • Verwarm je oven voor op 325 graden Fahrenheit. Bereid een bundt pan door een papieren handdoek te gebruiken om de binnenkant te bedekken met bakvet en een lichte bestuiving van bloem (of kristalsuiker) daarover. Vermijd het gebruik van boter, omdat de melkbestanddelen in boter ervoor zorgen dat je cake blijft plakken in plaats van loslaten.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en zet apart.

  • In een keukenmixer, klop de boter en de suiker licht en luchtig. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging.
  • Voeg op lage snelheid het bloemmengsel en de zure room toe, afwisselend tussen de twee. Voeg de vanille toe en mix tot ze net gemengd zijn. Giet het beslag in de voorbereide tulband en bak ongeveer 80 minuten, of tot een tandenstoker er helemaal schoon uitkomt.

  • Laat de cake een paar minuten afkoelen voordat je de cake op een koeling draait rek. Wacht 5-8 minuten voordat je de vorm van de cake probeert te tillen. Laat volledig afkoelen.
  • Bestuif met poedersuiker of het glazuur naar keuze en geniet.



Serveert: 12

calorieënorie519kcal (26%)Koolhydraten75g (25%)Eiwit7g (14%)Dik22g (34%)Verzadigd vet13g (65%)Trans vet1gcholesterol144mg (48%)Natrium197mg (8%)Kalium102mg (3%)Vezel1g (4%)Suiker51g (57%)Vitamine A727IU (15%)Vitamine C1mg (1%)Calcium45mg (5%)Ijzer2mg (11%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Nagerecht

Keuken Amerikaans

Trefwoord zure room pound cake, zure room pound cake recept

CreditSource link

Cateringinhoogezandsappemeer
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart