Het beste gegrilde kabeljauwrecept met Cajun-knoflookboter

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Deze Gegrilde Cajun Knoflookboter Kabeljauw is het enige recept dat je deze zomer nodig hebt! De kabeljauw is mals en sappig en de smaak is pittig en boterachtig, het is waanzinnig lekker!

Het grillen van zeevruchten is een ongelooflijke manier om smaak te geven en een geweldige textuur te krijgen. Probeer zalm, garnalen en sint-jakobsschelpen, allemaal op de grill!

Gegrilde kabeljauw op een bord met gegrilde asperges.

Gegrilde Cajun Knoflook Boter Kabeljauw

Op het moment dat ik mijn eerste hap van deze gegrilde kabeljauw at, wist ik dat ik iets episch had geproefd. Ik moest zeggen dat het waanzinnig goed was, want iets minder zou dit gerecht geen recht hebben gedaan. Net als bij mijn recept voor gebakken kabeljauw, voegt het grillen van de vis een extra laag textuur en smaak toe die het een tandje hoger zet. De boterachtige knoflooksaus bast de vis in een intense smaak die ook vocht toevoegt, perfect om te grillen.

De zomer komt eraan en daarmee het grillseizoen. Ik vind het heerlijk om buiten te kunnen eten. Het warmt mijn keuken niet op en ik kan ook alle geuren buiten laten. Het maakt de oven vrij als ik het nodig heb om geweldige bijgerechten te maken, zoals Stick of Butter Rice of Sweet Potato friet. Deze met cajunboter gegrilde kabeljauw kan niet eenvoudiger en is het perfecte recept als je een beginner of een professional bent. Dit zal perfect grillen en fantastisch smaken! Wees bereid om indruk te maken!

Wat je nodig hebt voor gegrilde kabeljauw

Ja, het is een hele titel, maar alleen al het lezen doet me watertanden. Dit is absoluut waanzinnig goed!

  • Kabeljauwfilet: U kunt voor dit recept vers of bevroren gebruiken.
  • Zout en peper: Naar smaak toevoegen
  • Gesmolten boter: Boter is smaakvol en het voertuig voor de smaakmakers.
  • Olijfolie: Met een hogere rooktemperatuur helpt het voorkomen dat de buitenkant verbrandt voordat de binnenkant klaar is.
  • Cajunkruiden: Gebruik je favoriet of dit is degene die ik heb gebruikt.
  • Knoflookteentjes: Hak je knoflook fijn.

Hier leest u hoe u Cajun-kabeljauw grilt

Grillen is gemakkelijk en een geweldige manier om allerlei soorten vlees te koken.

  1. Voorbereiden: Verwarm de grill voor op 400 graden. Zout en peper de kabeljauw.
  2. Marinade: Voeg in een kleine kom de boter, cajunkruiden, olijfolie en knoflook toe. Reserveer de helft van de marinade.
  3. Seizoen: Bestrijk beide kanten van de kabeljauw en leg ze op een goed geoliede grill.
  4. Grill: Laat het 4-5 minuten koken. Draai voorzichtig om en kook de andere kant 4-5 minuten of tot hij een interne temperatuur van 130 graden heeft bereikt en gemakkelijk schilfert. Borstel op het einde de gereserveerde marinade over de vis.
Rauwe kabeljauw kruiden.

Alle feiten over kabeljauw

Kabeljauw is prachtige witvis die om vele redenen favoriet is, het is stevige, niet-visachtige vis met een milde smaak die ideaal is om veel smaken toe te voegen en geschikt is voor grillen, braden en bakken.

  • Waar u op moet letten bij het kopen van kabeljauw: Let bij het kopen van vers op kabeljauwfilets. Dit is het grootste deel van de vis, vrij van botten en schubben. Zoek naar stevig vruchtvlees dat doorschijnend tot lichtroze van kleur is. Het mag geen sterke geuren of huilende vloeistoffen hebben. Frozen kopen is ook een geweldige optie. Zoek naar vis die snel vers en ingevroren is verwerkt voor de beste kwaliteit.
  • Waarom is kabeljauw een goede beginnende vis? Als je net begint met het eten van meer vis en / of het koken ervan, is witvis een van de beste vissen om mee te beginnen. Ze zijn een vergevingsgezinde vis, met milde smaken die de smaakpapillen niet zullen overweldigen. Kabeljauw is de keuze van veel recepten omdat het niet zo gemakkelijk uit elkaar valt als sommige andere zeevruchten. Dit maakt het perfect voor Fish and Chips en Fish Tacos.
  • Goed voor je: Kabeljauw is een voedzame bron van magere eiwitten die rijk zijn aan vitamines en mineralen. Super laag in sporenkwik, het is een favoriet voor elk dieet.
  • Interne temperatuur: Kabeljauw moet worden gekookt tot de interne temperatuur 130 graden registreert. Het moet ondoorzichtig zijn en gemakkelijk schilferen met een vork.

Bedruip de kabeljauw met de cajun-knoflookkruiden.

De beste tips voor gegrilde kabeljauw

Cajun-specerij is de perfecte mix van kruiden die een ton smaak geven met slechts een beetje kruiden.

  • Bereid de grill voor: Een van de belangrijkste dingen die u vóór elke grill moet doen, is deze schoon te maken. Het voorkomt dat uw voedsel blijft plakken en beschermt het voedsel tegen kruissmaken en besmetting. Verwarm je grill enkele minuten op hoog vuur. Gebruik vervolgens een grillborstel om het grillrooster schoon te maken.
  • Olie het: Neem met een tang een opgevouwen prop keukenpapier die in olie is gedoopt en vet de grillroosters licht in. Dit helpt voorkomen dat de vis blijft plakken.
  • Bewaar Marinade: Voordat u de vis bedruipt, moet u er een paar in een aparte kom bewaren. Je wilt geen marinade gebruiken die in contact is geweest met de rauwe vis. En je wilt er zeker van zijn dat je op het einde nog wat marinade over hebt om op te borstelen met een schoon borsteltje. Het is heel magisch.

Kabeljauw en asperges op de grill koken.

Wat te serveren met je Cajun Garlic Butter Cod

Dit is een gerecht met een volle smaak en een gedurfde smaak, maar een lichte, schilferende textuur. Het past perfect bij groenten en fruit. Rond het af met een goede koolhydraten en je hebt een voortreffelijk diner voor elke dag van de week!

Een hap van de kabeljauw nemen met een vork.


  • Verwarm de grill tot 400 graden. Zout en peper de kabeljauw.
  • Voeg in een kleine kom de boter, cajun-kruiden, olijfolie en knoflook toe. Reserveer de helft van de marinade.

  • Borstel aan elke kant van de kabeljauw en leg ze op een goed geoliede grill.
  • Laat het 4-5 minuten koken. Draai voorzichtig om en kook de andere kant 4-5 minuten of tot het een interne temperatuur van 130 graden en schilfert gemakkelijk. Borstel op het einde de gereserveerde marinade over de vis.

Dient: 4

Calorieën233kcal (12%)Koolhydraten1gEiwit21g (42%)Dik16g (25%)Verzadigd vet8g (40%)Trans vet1gCholesterol79mg (26%)Natrium164mg (7%)Kalium518mg (15%)Vezel1g (4%)Suiker1g (1%)Vitamine A.1262IE (25%)Vitamine C2mg (2%)Calcium28mg (3%)Ijzer1mg (6%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Diner, hoofdgerecht

Keuken Amerikaans

Trefwoord gegrilde kabeljauw, recept voor gegrilde kabeljauw

CreditSource link

Cateringinhoogezandsappemeer
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart