Met nog maar een paar weken op school, hopelijk hebben we binnenkort wat luie ochtenden! Maar zelfs als dat niet in uw toekomst ligt, maak dan in het weekend een dubbele batch van deze volkoren bosbessen-karnemelkpannenkoekjes, zodat u ze gemakkelijk kunt pakken en meenemen voordat u de deur uit rent naar waar u maar wilt.
Hoe pannenkoeken te bevriezen
Deze pannenkoeken doen het ook heel goed in de vriezer als je de extra’s liever niet meteen gebruikt. Leg ze eenvoudig tussen vellen was of bakpapier (of bevries ze eerst een paar uur in een enkele laag op een bakplaat) en gooi ze dan in een vriesveilige ritssluitingszak!
Pannenkoeken opwarmen
De gemakkelijkste manier om deze karnemelk-bosbessenpannenkoekjes op te warmen, is door ze in de magnetron te laten vallen. De tijden zullen variëren afhankelijk van je magnetron en het aantal pannenkoeken op het bord, maar een goede plek om te beginnen is ongeveer 20 seconden per pannenkoek. Wees voorzichtig (vooral met jonge kinderen), want de bosbessen kunnen behoorlijk heet worden.
Andere vriezer-vriendelijke pannenkoekideeën
Hier zijn enkele andere diepvriesvriendelijke pannenkoekrecepten die perfect zijn voor luie ochtenden of voor wanneer je een snelle meeneemmaaltijd nodig hebt.
Bosbessen Karnemelk Pannenkoeken (volkoren)
Deze Whole-Wheat Blueberry Buttermilk Pancakes zijn perfect voor een lui weekend of die drukke ochtenden wanneer je een snel ontbijt nodig hebt. Maak een dubbele batch en vries in om genoeg bij de hand te hebben!
Ingrediënten
- 2 bekers volkorenbloem, (kan gewone volkoren meel verdelen)
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 1/2 theelepels zuiveringszout
- 1/2 theelepel zout
- 1 3/4 bekers karnemelk
- 2 eieren
- 2 eetlepels gesmolten boter, (iets gekoeld), plus extra om te koken
- 2 eetlepels pure ahornsiroop, plus extra voor serveren
- 1 1/2 bekers bevroren bosbessen, (niet nodig om te ontdooien)
Instructies
Klop de bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout in een grote kom.
Maak een kuiltje of kuiltje in het midden van het bloemmengsel en giet de karnemelk, eieren, boter en stroop erbij. Klop samen tot ze net gecombineerd zijn, niet overmixen. Vouw de bosbessen erdoor.
Verwarm een bakplaat tot 350 graden F of a grote koekenpan op middelhoog vuur. Roer voldoende boter rond de bakplaat / pan tot deze goed bedekt is. Voeg met een soeplepel een lepel beslag per pannenkoek toe.
Als de bodems bruin beginnen te worden, draai je om en herhaal je. Kook in porties tot het beslag op is, voeg elke keer extra boter toe om te voorkomen dat de pan uitdroogt. Leg op een bord en herhaal totdat er geen beslag meer is.
Werk af met een klontje boter en serveer met warme siroop.
Recept notities
Indien mogelijk raden we biologische ingrediënten aan.
Voedingsfeiten
Voedingsfeiten
Bosbessen Karnemelk Pannenkoeken (volkoren)
Hoeveelheid per portie
Calorieën 328 Calorieën van Fat 90
% Dagelijkse waarde*
Dik 10 g15%
Verzadigd vet 5 g31%
Transvet 1 g
Cholesterol 87 mg29%
Natrium 886 mg39%
Kalium 366 mg10%
Koolhydraten 51 g17%
Vezel 6 g25%
Suiker 14g16%
Eiwit 12 g24%
Vitamine A. 402IU8%
Vitamine C 4 mg5%
Calcium 230 mg23%
Ijzer 2 mg11%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een caloriedieet 2000.
Berichten kunnen gelieerde links bevatten. Als u een product koopt via een aangesloten link, zijn uw kosten hetzelfde, maar ontvangt u 100 Days of Real Food automatisch een kleine commissie. Uw steun wordt enorm gewaardeerd en helpt ons onze boodschap te verspreiden!
CreditSource link