Triple Berry Crisp – Skinnytaste

Als de zomerbessen op hun hoogtepunt zijn, maak deze warme bes dan knapperig en geniet ervan met een bolletje bevroren yoghurt of slagroom.

Triple Berry Crisp

Deze Triple Berry Crisp met verse aardbeien, bosbessen en frambozen heeft een heerlijke kaneel-haver topping en is uitstekend te combineren met elke combinatie van bessen. Restjes vormen een geweldig ontbijt met wat yoghurt. Voor meer gezonde, knapperige recepten, probeer mijn glutenvrije Strawberry Crisp en Apple Cranberry Crisp.

bessen met knapperige topping

Hoe maak je krokante bessen

Dit zomerdessert is vrij eenvoudig te maken. In slechts een paar stappen heb je een dessert dat zeker indruk zal maken en elke zoetekauw zal bevredigen.

  • Meng alle ingrediënten voor de bessenvulling en bestrooi met maizena.
  • Meng alle ingrediënten voor de topping.
  • Doe het fruitmengsel in een taartvorm en bedek met de haver.
  • Bak ongeveer 40 minuten op 375 graden.

Kun je berry crisp opnieuw opwarmen?

Ja dat kan. U kunt het dessert met tussenpozen van 30 seconden in de magnetron zetten of in de oven opwarmen tot het warm is.

variaties:

  • Voel je vrij om allemaal dezelfde bes te doen, sla er een over en voeg meer van een andere toe, of maak er een “viervoudige bessenkrokant” van door wat bramen toe te voegen. Je hebt in totaal 4,5 kopjes bessen nodig.
  • Als bessen niet in het seizoen zijn, kunt u bevroren gebruiken.
  • Verwissel de bessen voor een ander fruit zoals appels of perziken.
  • Voeg pecannoten of walnoten toe aan de topping.
  • Als je geen snelle havermout hebt, gebruik dan ouderwets.
  • Gebruik glutenvrije haver om deze knapperige glutenvrije te maken.
  • Als je geen taartvorm hebt, kun je een 9″ X 9″ schaal of een 9″ ovale schaal gebruiken.
  • Maak de krokant in vormpjes voor individuele porties.
  • Je kunt dit recept gemakkelijk halveren als je minder porties wilt.

Meer fruitdesserts waar je dol op bent:

Triple Berry Crisp

152 Cal
2 Eiwit
29.5 Koolhydraten
4.5 Vetten

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 40 minuten

Totale tijd: 55 minuten

Als de zomerbessen op hun hoogtepunt zijn, maak deze warme bes dan krokant en geniet ervan met een bolletje yoghurtijs of slagroom.

Voor de vulling:

  • 1 1/2 bekers gesneden aardbeien
  • 1 1/2 bekers bosbessen
  • 1 1/2 bekers frambozen
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 theelepel citroenschil
  • 2 theelepel maizena
  • 1/4 kop suiker of agave, Ik gebruik biologisch

Voor de topping:

  • 1 kop Quaker snelle haver, (check etiketten voor glutenvrij)
  • 3 eetlepel licht bruine suiker, niet verpakt
  • 3/4 theelepel kaneel
  • 2 1/2 eetlepel gesmolten boter
  • Verwarm de oven tot 375F graden.

  • Combineer aardbeien, bosbessen, frambozen, agave nectar of suiker, 1/4 theelepel kaneel en citroenschil in een grote kom.

  • Bestrooi met maizena. Gooi tot het fruit bedekt is.

  • Leg het fruit in een niet ingevette taartvorm.

  • Meng de resterende ingrediënten voor de topping in een middelgrote kom en strooi er fruit over.

  • Bak ongeveer 40 minuten of tot de topping goudbruin is en het fruit zacht is.

Portie: 1/8ste van knapperig, Calorieën: 152kcal, Koolhydraten: 29.5g, Eiwit: 2g, Dik: 4.5g, Verzadigd vet: 2.5g, Cholesterol: 9.5mg, Natrium: 4.5mg, Vezel: 4g, Suiker: 17g

Blue Smart Points: 6

Groene slimme punten: 7

Paarse slimme punten: 4

Punten +: 6

Sleutelwoorden: krokant van bessen, desserts met bessen, krokant van fruit, zomerdesserts

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Cateringinhoogezandsappemeer
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0