Air Fryer Chicken Sandwich met Sriracha Mayo

Deze pittige Air Fryer Chicken Sandwich geïnspireerd door Chick-fil-a is gemaakt met magere kipfilet gepekeld in augurkensap en karnemelk, geserveerd met augurken en sriracha mayo – ZO goed!


Air Fryer Kippensandwich

Fast-food gebakken kippensandwiches zijn mijn zwakte. Het wordt dus niet veel beter dan een gezondere luchtgebakken broodje kip dat je altijd en overal in je keuken kunt maken! Deze Pickle-Brined “Fried” Chicken Sandwiches zijn zo lekker met vochtig, sappig vlees gepekeld in een combinatie van augurkensap en karnemelk geserveerd op een zacht aardappelbroodje met augurken en pittige mayonaise. Ik heb een heleboel recepten voor gezonde luchtfriteuses en een heteluchtfriteuse kookboek als je nieuw bent bij frituren in de lucht!

Lucht gebakken pittige kippensandwich

Hoewel dit recept een paar uur moet weken, duurt het slechts enkele minuten om het klaar te maken als het klaar is! Je kunt het ’s ochtends laten pekelen, dan naar huis komen en later koken, of een nacht laten staan ​​voor extra smaak.

Wat doet augurkensap met kip?

Picklesap is de perfecte marinade voor kipfilets, omdat ze zo mager zijn en gemakkelijk kunnen uitdrogen. Het zout in de augurkpekel maakt de kip mals, zodat hij vochtig is en een augurksmaak krijgt.

Als je van augurken houdt, dan is dit recept met kippensandwich zeker iets voor jou! Als je een meer subtiele augurksmaak wilt, marineer de kip dan zes tot acht uur in plaats van een nacht.

Hoe maak je een gebakken broodje kip in heteluchtfriteuse.

Geïnspireerd door Chick-fil-a ben ik begonnen met borstvlees en daarna de borst doormidden gesneden. Ik heb het een paar uur gepekeld in augurkensap en karnemelk om de kip extra smaakvol te maken. Dan wordt het bedekt met een gekruide bloem, dan in ei en weer terug in de bloem. Om aan de lucht te bakken heb ik speciaal bakpapier met gaatjes gebruikt om te voorkomen dat de coating aan de heteluchtfriteuse blijft plakken en heb ik de kip licht besproeid met olie. Dit wordt in de lucht gebakken 380F 14 tot 18 minuten, halverwege omdraaiend.

Moet je geperforeerd bakpapier gebruiken in een heteluchtfriteuse?

Ik moest dit recept meerdere keren testen omdat het meel aan het mandje van de heteluchtfriteuse bleef kleven voordat de kip werd omgedraaid. De oplossing die voor mij werkte, was het gebruik van speciaal perkamentpapier van de heteluchtfriteuse met gaten voor de luchtstroom. Het geperforeerde perkamentpapier zorgt ervoor dat je de ventilatieopeningen niet verstopt, wat brand kan veroorzaken.

Het is belangrijk op te merken dat u het perkamentpapier niet in de heteluchtfriteuse wilt doen, tenzij er voedsel op ligt. Zonder voedsel zal het rondwaaien en verbranden. Als je deze gebakken kip wilt maken en geen perkament hebt, smaakt de kip natuurlijk nog steeds prima als een deel van de paneermeel aan de mand blijft plakken en loslaat.

Air Fryer Kippensandwich

kip gepekeld in augurkensap en karnemelkkip gepekeld in augurkensap en karnemelk gebaggerd in bloem

Meer Air Fryer Chicken Recepten waar je dol op zult zijn:

Air Fryer Chicken Sandwich met Sriracha Mayo

334 Cals
35 Eiwit
31 Koolhydraten
8 Vetten

Voorbereidingstijd: 15 min

Kooktijd: 18 min

pekel tijd: 6 uur

Totale tijd: 6 uur 33 min

Deze pittige Air Fryer Chicken Sandwich geïnspireerd door Chick-fil-a is gemaakt met magere kipfilet gepekeld in augurkensap en karnemelk, geserveerd met augurken en sriracha mayo – ZO goed!

  • 2 16 ons kippenborsten zonder been, zonder vel
  • 1 kop 1% karnemelk
  • 1 kop augurkensap
  • 1 groot ei, geslagen
  • Kosjer zout
  • 1/2 kop bloem voor alle doeleinden
  • 1/2 theelepel knoflook poeder
  • 1/2 theelepel paprika
  • 1/8 theelepel Cayenne peper
  • olijfolie spray
  • 4 eetlepels lichte mayo
  • 1 eetlepel sriracha
  • 12 dille augurk chips
  • 4 volkoren aardappelbroodjes, zoals Martins
  • Klop het dikkere uiteinde van de kipfilet uit om de dikte aan beide uiteinden gelijk te maken, ongeveer 1/2-inch dik, dit zorgt ervoor dat de kip gelijkmatig kookt en snijd vervolgens elke borst doormidden om 4 stukken te maken.

  • Klop karnemelk en augurkensap in een kom.

  • Voeg kip toe en gooi om te coaten; bedek met plasticfolie en zet minstens 6 uur of een nacht in de koelkast.

  • Combineer bloem, knoflookpoeder, paprikapoeder, 1/2 theelepel zout en cayennepeper in een ondiepe kom.

  • Klop het ei in een andere kom.

  • Bekleed de mand van de heteluchtfriteuse met een bakje van perkamentpapier voor de heteluchtfriteuse (deze worden verkocht op Amazon, zoek naar perkament met de gaten).

  • Werk met één kipfilet per keer, dompel de kip in het bloemmengsel en schud het overtollige mengsel eraf. Dan in het ei en terug in de bloem, gebruik de achterkant van een vork om goed te coaten zodat het hecht.

  • Schud het teveel en breng het over in de voorbereide heteluchtfrituurmand en besproei de bovenkant met olie.

  • Bak in porties indien nodig 380F tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 15 tot 18 minuten, halverwege draaien, afhankelijk van de dikte, of totdat een direct afleesbare thermometer die in het dikste deel van de borst wordt gestoken 165 ° F aangeeft.

  • Meng ondertussen sriracha en mayo in een kleine kom.

  • Om sandwiches samen te stellen, plaatst u de mayonaise op de broodjes, de kip op de onderste rol, gevolgd door de augurkchips en de bovenkant van de broodjes.

Portie: 1belegd broodje, Calorieën: 334kcal, Koolhydraten: 31g, Eiwit: 35g, Dik: 8g, Verzadigd vet: 1.5g, Cholesterol: 100mg, Natrium: 796mg, Vezel: 6g, Suiker: 7g

Blue Smart Points: 6

Groene slimme punten: 8

Paarse slimme punten: 6

Sleutelwoorden: heteluchtfriteuse kipfilet, heteluchtfriteuse broodje kip, broodje gebakken kip

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Cateringinhoogezandsappemeer
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0